Over ons

Wat wil u weten?

Wat wij doen

De dienstverlening die we u aanbieden, stoelt op vier pijlers: training op vraag en op maat van uw bedrijf, coaching op de werkvloer, het bepalen van het potentieel en de doorgroeimogelijkheden van uw (kandidaat) medewerkers en tenslotte het begeleiden van veranderingsprocessen.

In onze dienstverlening streven wij er naar om in te spelen op de noden van de klant. Kwaliteit, maatwerk en professionaliteit vormen dan ook belangrijke pijlers waarop onze diensten steunen. De methode is ervaringsgericht, de doelstelling steeds concrete bruikbaarheid.

Onze troeven

Trainingen op vraag en op maat van uw bedrijf.

Onze ervaring en professionaliteit stelt ons in staat een kwaliteitsdienst aan te bieden met meetbare resultaten.

Voor alles wat te maken heeft met communicatie op de werkvloer hebben wij een training of begeleiding in ons aanbod.

Onze missie

Een gestroomlijnde interne communicatie tussen medewerkers en uitstekende leidinggevende vaardigheden behoren tot de belangrijkste troeven in een professionele bedrijfsvoering. Daarbij dienen medewerkers de kans te krijgen om te werken aan deze vaardigheden en kansen geboden te worden om door te groeien naar leidinggevende functies. Zo krijgt het interne talent kansen en geeft de bedrijfsleiding een belangrijk signaal. Dit komt de werktevredenheid ten goede met een gunstig effect op het personeelsverloop, en worden aanwervings- en introductiekosten in aanzienlijke mate verminderd. Dit heeft ook positieve effecten op de productiviteit en de kwaliteit van de geleverde prestaties.

Onze visie

GLOBIS CONSULTING wil een partner zijn voor zijn klanten. In dit partnerschap streven wij naar een optimalisatie van de communicatie op en rond de werkvloer en dit als hefboom voor het realiseren van de specifieke bedrijfsdoelstellingen. Hierbij vertrekken we vanuit het aanwezige medewerker(s)potentieel en versterken we het bewustzijn dat communicatieve en leidinggevende vaardigheden nodig zijn om dit doel te bereiken. Onze focus ligt daarbij op eerstelijnsleidinggevenden, en op de horizontale en verticale functies daaraan verbonden.

Geen standaardisatie, maar een aanbod op maat, gericht op de klant én de individuele deelnemer. Dit maatwerk realiseren we door een divers gamma van diensten. Opleiding, training, coaching en selectie vormen onze corebusiness. We streven naar een samenwerking voor de lange termijn en naar een vertrouwensrelatie met de klant.

We geloven in het belang van een effectieve aanpak. We beschikken over een mix van professionele achtergronden en theoretische kapstokken en over veel oefenruimte met een sterke vertaalslag naar de praktijk. Ervaringsgericht in doelstelling zowel als methodiek.

Achtergrond

GLOBIS CONSULTING is gegroeid tegen de achtergrond van de mijnsluitingen in Limburg. Hierdoor werd een jarenlange expertise opgebouwd met de arbeidersdoelgroep. We slaagden er in consultingmethodieken op een succesvolle manier te vertalen naar de werkvloer. De focus lag aanvankelijk, na de productiemedewerkers en goederenbehandelaars, op potentieelbepaling / assessment voor eerstelijnsverantwoordelijken in de logistieke en productiesector. Maar al gauw kwam de vraag naar opleiding en coaching van deze doelgroep ook vanuit andere sectoren. Inmiddels mogen we ons ‘expert in communicatie op de werkvloer’ noemen, met een sterke focus op leidinggevende vaardigheden.